Setiap hidangan buah - buahan membekalkan sekitar 45-60 mg vitamin c.
Buah- buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum.
Oleh yang demikian,buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit.
Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.
Sustained Release Vita- C yang merupakan produk pertama yang menawarkan Vitamin C dengan kawalan perlepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan Vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam
Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang
♡dapat menyokong kesihatan jantung.
♡kesihatan imun.
♡keutuhan sel.
♡kesihatan mata,gusi,tulang,otot dan pembuluh darah.
vitamin c memang terbaik...
BalasPadam